АНТИКРИЗОВЕ УПРАВЛІННЯ В СИСТЕМІ МЕНЕДЖМЕНТУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ - Верзун, Андрій; Войнича, Лілія (Економіка та суспільство, 2025)
У статті розглянуто сутність, ознаки та інструменти антикризового управління в системі менеджменту організацій. Проаналізовано різновиди криз, що загрожують стабільному функціонуванню підприємств, зокрема сільськогосподарських. Розкрито особливості антикризового управління підприємством в сучасних умовах, зокрема в частині реагування на фінансові ризики, спричинені воєнними діями. Наголошено на важливості фінансової діагностики як ключового інструменту виявлення кризових симптомів і обґрунтування ефективної антикризової стратегії. Проведено оцінку фінансового стану сільськогосподарських підприємств Львівської області та виявлено основні чинники, що впливають на їх кризовий стан. Акцентовано увагу на ролі антикризового управління у забезпеченні стійкості, життєздатності та конкурентоспроможності суб’єктів господарювання в умовах сьогодення.