SMM-СТРАТЕГІЯ В СИСТЕМІ ЦИФРОВОГО МАРКЕТИНГУ ЯК ЧИННИК ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА - Іщенко, Тетяна; Собін, Олексій; Макаренко, Діана (Економіка та суспільство, 2025)
У статті проаналізовано сучасні особливості формування, впровадження й реалізації SMM-стратегій у мережевих закладах ресторанного господарства м. Києва, які функціонують в умовах високої конкуренції, постійних змін ринкового середовища та активної цифровізації маркетингових процесів. У процесі дослідження розглянуто основні підходи до організації цифрової комунікації, що застосовуються у п’яти провідних мережах, визначено рівень залученості аудиторії, глибину взаємодії зі споживачами, структурні особливості контенту, візуальну айдентику, активність використання гейміфікації, інфлюенсерів, відеоформатів. Співставлено цифрову активність з фінансовими результатами діяльності підприємств харчування, що дозволило обґрунтувати ефективні напрями вдосконалення та розвитку SMM-стратегії для мережевих закладів ресторанного господарства на прикладі кафе «Піца Хата».