МЕНЕДЖМЕНТ ТУРИСТИЧНО-РЕСУРСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ УКРАЇНИ ЯК ЄДНІСТЬ УПРАВЛІННЯ НА НАЦІОНАЛЬНОМУ, РЕГІОНАЛЬНОМУ ТА МІСЦЕВОМУ РІВНЯХ - Руденко, Валерій; Руденко, Степан (Економіка та суспільство, 2025)
Відповідно до «Національної економічної стратегії до 2030 року» системне пізнання менеджменту туристично-ресурсного потенціалу України як єдності управління на національному, регіональному та місцевому рівнях розглядається як важлива проблема, що потребує свого розв’язання. Основою реалізації зазначеного управлінського підходу є оцінка природно-ресурсного потенціалу Української держави. Сталий розвиток «ринкової екосистеми» України повинен бути узгодженим з реальними екосистемами, їх таксономічного ієрархією, що відповідає національному, регіональному та місцевому рівням управління. Доводиться, що найперспективнішими у розвитку є дестинації Кримських гір, Південностепового біому, Вулканічно-міжгірно-улоговинної області та дестинації Завійсько-Ямницького району.