РЕГІОНАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ ПРОЄКТУВАННЯ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РЕКРЕАЦІЙНИХ ПОСЛУГ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИХ КОМПЛЕКСАХ УКРАЇНИ - Лепкий, Михайло; Подоляк, Володимир (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена актуальним питанням регіональних особливостей організації рекреаційних послуг готельно-ресторанними комплексами. Мета – комплексний аналіз регіональних особливостей, що формують підходи до проєктування та організації рекреаційних послуг у готельно-ресторанних комплексах України, з урахуванням природних, культурних, економічних та соціальних аспектів, для обґрунтування напрямів оптимізації та розвитку галузі. Використано зокрема сукупність загальнонаукових методів дослідження: метод аналізу та синтезу, індукції та дедукції, порівняльний аналіз, метод логічного узагальнення, абстрактно-логічний метод. Досліджено головні особливості рекреаційної послуги, принципи ефективної організації рекреаційних послуг, а також вплив регіональних особливостей на організацію рекреаційних послуг в готельно-ресторанних комплексах України.