УПРАВЛІННЯ КОМУНІКАЦІЙНОЮ ПОЛІТИКОЮ КОМПАНІЇ В УМОВАХ ЦИФРОВІЗАЦІЇ - Гуйва, Олексій; Паламарчук, Сергій; Міщенко, Володимир (Економіка та суспільство, 2025)
У статті розкрито сутність та значення комунікаційної політики компанії в умовах цифровізації бізнес-середовища. Досліджено трансформацію підходів до формування корпоративного іміджу за допомогою цифрових інструментів, зокрема соціальних мереж, CRM-систем, мобільних застосунків, чат-ботів та персоналізованої аналітики. Проаналізовано типи комунікацій (внутрішні, зовнішні, цифрові), їхню роль у стратегічному управлінні та вплив на довіру до бренду. Окреслено виклики, що постають перед компаніями у цифровому середовищі: дезінформація, кіберзагрози, репутаційні кризи. На основі прикладів українських та міжнародних компаній визначено ефективні практики цифрової комунікації. Запропоновано рекомендації щодо побудови адаптивної, прозорої та технологічної комунікаційної політики як інструменту конкурентної переваги.