ІНТЕГРАЦІЯ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В СИСТЕМУ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ - Куць, Назарій (Економіка та суспільство, 2025)
У статті досліджено теоретико-прикладні засади інтеграції сучасних інформаційних технологій у систему стратегічного управління підприємством. Акцент зроблено на ключових перевагах цифрової трансформації, яка забезпечує оперативність, гнучкість, аналітичну підтримку управлінських рішень та підвищення ефективності використання ресурсів. Детально проаналізовано можливості застосування ІТ-рішень у стратегічному менеджменті, таких як ERP-системи, CRM-платформи, хмарні сервіси, штучний інтелект, машинне навчання, аналітика великих даних. Розглянуто типові труднощі цифровізації, зокрема кіберзагрози, дефіцит кваліфікованих кадрів, організаційні бар’єри та фінансові витрати. Запропоновано комплекс практичних підходів до поетапного впровадження ІТ в управлінську стратегію підприємства з урахуванням актуальних викликів ринку.