ОРГАНІЗАЦІЯ МАРКЕТИНГОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ - Селезньова, Олена (Економіка та суспільство, 2025)
У статті розкрито теоретико-методологічні засади маркетингового менеджменту в системі управління підприємством. Розглянуто роль маркетингового середовища, яке включає макро- та мікрорівні впливу на діяльність підприємства, підкреслено необхідність безперервного моніторингу зовнішніх змін. Проаналізовано функціональну структуру маркетингового менеджменту з акцентом на планування, організацію, стимулювання, контроль і регулювання маркетингової діяльності. Розкрито взаємозв’язок між стратегічними, тактичними та оперативними цілями маркетингової політики підприємства, обґрунтовано важливість формування маркетингової інформаційної системи для підтримки процесу прийняття рішень. Окремо досліджено питання диверсифікації діяльності як інструменту зміцнення позицій підприємства в умовах динамічного зовнішнього середовища.