СУЧАСНІ ПІДХОДИ В ТУРИЗМОЛОГІЇ: РОЛЬ РЕКРЕАЦІЇ У ФОРМУВАННІ ТУРИСТИЧНИХ ПРОДУКТІВ - Опря, Богдана (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена аналізу сучасних туризмологічних підходів до інтеграції рекреаційних ресурсів у формування конкурентоспроможних туристичних продуктів. Особлива увага приділяється впливу рекреаційного чинника на туристичну сферу в умовах зростаючого попиту на здоровий спосіб життя, екотуризм та відпочинок на природі. У дослідженні висвітлено вітчизняний і зарубіжний досвід, охарактеризовано ключові етапи створення рекреаційно орієнтованих маршрутів. Розглянуто роль природно-кліматичних умов у підвищенні туристичної привабливості територій, а також значення рекреації для брендингу регіонального туризму. Окрему увагу приділено використанню інноваційних технологій і цифрових інструментів для просування туристичних продуктів. Автор акцентує на важливості міждисциплінарного підходу, який визначає рекреацію як основу сталого розвитку туризму в сучасних умовах.