ГОТЕЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО КРАЇН АЗІЇ ТА БЛИЗЬКОГО СХОДУ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ - Сологуб, Юрій; Безпала, Ольга; Харченко, Олена (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена аналізу сучасного стану та подальших шляхів розвитку готельного господарства країн Азії та Близького Сходу. Готелі країн Азії та Близького Сходу цілком вписуються в глобальну туристичну систему. У готелях представлених регіонів сервіс і комфорт орієнтований в першу чергу на західного туриста. Ряд засобів розміщення все ще зберігають в тій чи іншій мірі свої національні особливості. Такі готельні підприємства все частіше стають музеями, або переходять в категорію засобів розміщення екстра класу. Спираючись на значну кількість проєктів готельних підприємств, що знаходяться на стадії розробки та тенденцію до зростання розміру ринку та заповнюваності, перспективи готельної індустрії Азії та Близького Сходу в найближчі роки – це зростання. За останнє десятиліття готельна індустрія в країнах Азії та Близького Сходу постійно зростала в розмірах і доходах. Індустрія пропонує широкий вибір варіантів розміщення, від бюджетних готелів до розкішних курортів.