МЕТОДИ ЕКОНОМІЧНОГО АНАЛІЗУ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ТРАНСПОРТНІЙ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ: ВИКЛИКИ ВІЙНИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВІДНОВЛЕННЯ - Кущ, Артем (Економіка та суспільство, 2025)
Інноваційна діяльність у транспортній галузі України є одним із ключових інструментів для подолання наслідків війни, відновлення інфраструктури та забезпечення стійкого розвитку. У статті проаналізовано теоретичні та методологічні засади економічного аналізу інноваційної діяльності у транспортній галузі. Розглянуто переваги та обмеження класичних і сучасних методів економічного аналізу. У статті наведено приклади практичного застосування інноваційних рішень, зокрема впровадження цифрових платформ, автоматизації процесів та використання екологічно чистого транспорту. Зроблено висновок, що інтеграція сучасних методів економічного аналізу є ефективним підходом для стратегічного управління інноваціями в умовах кризи. Запропоновані рекомендації мають практичне значення для підвищення стійкості транспортної галузі України та її адаптації до нових викликів.