ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ ГРОШОВИМИ ПОТОКАМИ БАНКУ: ІНТЕГРАЦІЯ РИЗИК-МЕНЕДЖМЕНТУ ТА ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Коломієць, Юлія (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена дослідженню актуальної проблеми вдосконалення управління грошовими потоками банку через інтеграцію ризик-менеджменту та цифрових технологій. Ефективне управління грошовими потоками є ключовою передумовою стабільного функціонування та платоспроможності банківських установ. Впровадження сучасних технологій та інноваційних інструментів відкриває нові можливості для підвищення ефективності управління ризиками, пов’язаними з грошовими потоками. Незважаючи на беззаперечну актуальність даної проблематики, кількість наукових досліджень, які комплексно розглядають питання управління грошовими потоками в системі ризик-менеджменту банку в контексті цифрової економіки, залишається недостатньою. У зв’язку з цим, існує нагальна потреба в розробці та впровадженні новітніх методів та інструментів управління ризиками, які б повною мірою враховували унікальні характеристики цифрової економіки. У статті запропоновано підхід до поглибленого дослідження зазначеної проблематики.