СУЧАСНА АРХІТЕКТУРА КАТЕГОРІЙ І ПОНЯТЬ В ПАРАДИГМІ ФІНАНСУВАННЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - ФроловAндрій (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена дослідженню категорій і понять, що зустрічаються в парадигмі фінансування сталого розвитку. Досліджено спільні риси і характерні відмінності, встановлено взаємозв’язок між ними. Розкрито недоліки схеми взаємозв’язку компонентів фінансування сталого розвитку, на яку опираються в наукових джерелах та на політичному рівні. Розроблено сучасну архітектуру категорій і понять, що дозволяє більш точно розмежовувати детермінанти фінансування сталого розвитку в розрізі екологічних цілей. Сучасна архітектура категорій і понять гармонізована з міжнародними та європейськими стандартами і класифікаціями у сфері сталого фінансування, вона може бути корисною для уряду та регуляторних органів при узгодженні національних підходів, розробці політик та регулювання у сфері сталого фінансування, що важливо для залучення цільових інвесторів та оцінки ефективності різних видів фінансових інструментів.