ТРАНСФОРМАЦІЇ СОЦІАЛЬНО ВІДПОВІДАЛЬНОГО БІЗНЕСУ В УМОВАХ ВІЙНИ - Коваленко, Юлія; Новак, Валентина; Гуріна, Ганна (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена дослідженню ключових трансформацій соціально відповідального бізнесу в умовах війни. Визначено основні характеристики соціально-відповідального бізнесу в умовах сталого розвитку сучасного суспільства, його роль у формуванні рівня організаційної зрілості. Проведено аналіз факторів, які вплинули на зміну ключових елементів системи соціальної відповідальності в процесі реагування на виклики зовнішнього середовища. На цій основі виокремлено ключові складові моделі соціально відповідального бізнесу в сучасній ситуації. Проаналізовано досвід адаптації соціально відповідальних ініціатив українськими підприємствами з урахуванням їх відповідності нагальним потребам суспільства та держави. Обґрунтовано перспективні вектори реалізації соціальної відповідальності у післявоєнний період.