ПОТЕНЦІАЛ ВИСОКОТЕХНОЛОГІЧНИХ СТАРТАПІВ: ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА ЗАРУБІЖНИЙ КОНТЕКСТ - Тимкович, Оксана (Економіка та суспільство, 2025)
Ця стаття узагальнює досвід формування потенціалу високотехнологічних стартапів в Украіїні та країнах її міжнародного оточення. Основною метою проведеного дослідження є виокремлення характерних ознак та концептуальних основ потенціалу високотехнологічних стартапів в окремих країнах. Актуальність вирішення даної наукової проблеми полягає в тому, створення високотехнологічних стартапів та їх розвиток забезпечує зростання кокнурентоспроможності економіки будь-якої країни. Дослідження питання особливостей потенціалу високотехнологічних стартапів у статті здійснено в наступній логічній послідовності: визначення послідовності достадження потенціалу високотехнологічних стартапів, для прийняття рішення про інвестування, аналіз загальних рис потенціалу високотехнологічних стартапів у Польщі, Угорщині, Чехії, Молдові, Словаччні та Україні. Об’єктом дослідження обрано особливості потенціалу високотехнологічних стартапів в Україні та країнах її міжнародного оточення.