ЕКОНОМІЧНИЙ МЕХАНІЗМ ПРОСУВАННЯ БРЕНДУ ОРГАНІЗАЦІЇ ЯК СКЛАДОВА МАРКЕТИНГОВОЇ СТРАТЕГІЇ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ТА ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ - Гусаковська, Тетяна; Рибалко-Рак, Леся; Середа, Олексій (Економіка та суспільство, 2025)
У сучасному бізнес-середовищі ефективне просування бренду стає необхідною умовою для залучення споживачів, зміцнення ринкових позицій та підвищення довіри до компанії. Метою статті є аналіз особливостей формування економічного механізму просування бренду організації в умовах цифровізації економіки та євроінтеграції. Визначено, що економічний механізм просування бренду включає фінансове забезпечення, цінову політику, вибір каналів збуту, комунікаційну стратегію, управління репутацією та інноваційний розвиток. Встановлено, що в умовах цифровізації економіки та євроінтеграції має базуватися на використанні сучасних технологій, адаптації до міжнародних стандартів, оптимізації фінансових ресурсів та активному управлінні репутацією. Це дозволить брендам не лише залишатися конкурентоспроможними, а й ефективно розширювати свою присутність на глобальному ринку.