ГЛОБАЛЬНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ - Турчиняк, Марія; Полотай, Богдана (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена комплексному аналізу ключових глобальних тенденцій розвитку готельно-ресторанного бізнесу. База дослідження представлена масивом досліджень, проведених Food On Demand, Guestcentric, KPMG, Swiss Education Group, Technomic Inc. Охарактеризовано зміст глобальних тенденцій розвитку готельно-ресторанного бізнесу за напрямами: технологічні інновації, стійкість і екологічність, персоналізація сервісу, розвиток глобальної та локальної гастрономії, віртуальні тури та сторітеллінг в соціальних мережах, оздоровчий відпочинок, автентичний місцевий досвід та культурне занурення, новий рівень розкоші, поєднання роботи та відпочинку, інноваційні готельні бари. Встановлено шляхи ознайомлення підприємств з тенденціями розвитку готельно-ресторанного бізнесу, а саме: галузеві публікації, блоги, конференції, виставки, семінари, вебінари; професійні асоціації; соціальні мережі.