ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ ЯКОСТІ ОСВІТИ - Вакуленко, Віталій; Гогуля, Ольга; Юнтао, Лю (Економіка та суспільство, 2025)
Розвиток освіти в Україні є пріоритетним напрямом політики держави. У сучасних умовах постає нагальна потреба у підготовці висококваліфікованих фахівців, які власними знаннями, зусиллями і досвідом забезпечуватимуть повоєнне відновлення та стійке економічне зростання. Стратегічно важливим вектором є розвиток системи освіти на основі постійного підвищення її якості. У контексті якісного реформування освітнього середовища на етапі цифрової трансформації та диджиталізації, важливими інструментами виступають сучасні технології. Метою статті є визначення особливостей використання сучасних технологій задля підвищення якості освіти. У статті виокремлено ключові аспекти забезпечення якості освіти як одного з пріоритетних принципів формування державної політики у сфері освіти. Визначено важливість використання сучасних технологій з метою вдосконалення якості управлінських процесів у сфері освіти.