ФІНАНСОВА БЕЗПЕКА ДОМОГОСПОДАРСТВ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД - CтащукОлена; Потрапелюк, Микола (Економіка та суспільство, 2024)
У статті розглянуто особливості забезпечення фінансової безпеки домогосподарств в умовах воєнного стану. Проведено аналіз сучасного стану домогосподарств в Україні та чинників, що визначають їх фінансову безпеку. Обґрунтовано, що фінансова безпека домогосподарств визначається здебільшого рівнем їх доходів та можливостями формування достатнього обсягу фінансових ресурсів. Розглянуто особливості формування фінансових ресурсів домогосподарств у країнах Європейського Союзу. На основі дослідження зарубіжного досвіду забезпечення фінансової безпеки домогосподарств обґрунтовано можливість його подальшого впровадження у вітчизняній практиці. Ідентифіковані у статті проблеми забезпечення фінансової безпеки домогосподарств дозволили визначити пріоритетні напрямки її зміцнення в сучасних умовах.