БУДІВЕЛЬНИЙ БІЗНЕС УКРАЇНИ: ДРАЙВЕРИ РОЗВИТКУ ТА ЇХ РЕАЛІЗАЦІЯ - Коба, Олена (Економіка та суспільство, 2024)
У статті досліджено цифровізацію будівельної галузі як ключовий фактор її розвитку у майбутньому. Визначено проблеми, які знижують ефективність діяльності будівельної галузі в Україні. Розглянуто трансформаційні процеси, які здійснюються в будівельній галузі України з метою подолання корупції в ній, скорочення бюрократичних процедур, забезпечення їх прозорості, контрольованості, швидкості, зокрема впровадження Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Охарактеризовано цифрові технології , які можуть бути використані для удосконалення діяльності будівельної галузі на різних етапах виконання проектів та визначено їх вплив на її ефективність. Виокремлено виклики і загрози, що постають перед будівельними підприємствами у зв’язку з впровадженням цифрових технологій і запропоновано заходи для їх подолання.