ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ЦИФРОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ В РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ КРІЗЬ ПРИЗМУ МЕТОДОЛОГІЧНИХ ПІДХОДІВ - Шулежко, Олександр; Гончар, Лілія (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена дослідженню сучасних цифрових трендів та методологічних аспектів щодо процесу моделювання та належного фактору потенційного впровадження модерного рішення в системний менеджмент ресторанної галузі. Головною метою є окреслення необхідних для ефективного функціонування підприємства складових розробки системи цифрового управління через аналіз вже наявних на ринку послуг технологічних інструментів та новітніх рішень, а також визначення їх рівня результативності по відношенню до загального прогнозованого покращення процесу оптимізації. Методика дослідження полягає у використанні системного підходу на основі аналізу та синтезу даних і компаративного методу у зв’язку із частковим співставленням українських можливостей та закордонних практик активного застосування цифрових програм. Результати дослідження висвітлюють ключові вектори менеджменту, в яких відбуватиметься масова реструктуризація на основі зменшення витрат та покращення сервісу з можливістю поєднання між собою агентських інтерфейсів, блокчейнів, IoT, біометрії та робототехніки, що вважаються передовими і мають вагому значущість під час системного моделювання бізнесу в сфері обслуговування (ресторанах). Практична значущість несе у собі потенціал подальших розробок цифрових стратегій просування бізнесу у розрізі менеджменту, а також загальне поліпшення ресторанного сектору з позиції управлінської ланки та їх діяльності по підвищенню конкурентоспроможності.