ЕКОЛОГІЧНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ У СУЧАСНОМУ БІЗНЕСІ: СТРАТЕГІЇ РАЦІОНАЛЬНОГО ВИКОРИСТАННЯ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ - Бродович, Юрій; Бродович, Владана (Економіка та суспільство, 2024)
У статті розглянуто стратегічне значення екологічної відповідальності для сучасного бізнесу, акцентуючи увагу на раціональному використанні природних ресурсів як ключовому елементі сталого розвитку підприємств. Аналізуються основні підходи до впровадження екологічних ініціатив, такі як використання інноваційних технологій, проведення екологічного аудиту, залучення працівників і дотримання міжнародних стандартів. Визначено вплив екологічної відповідальності на конкурентоспроможність, економічну ефективність і формування позитивного іміджу компанії. У статті підкреслено необхідність інтеграції екологічних стратегій у бізнес-процеси задля забезпечення довготривалого успіху та сталого розвитку підприємств.