МАРКЕТИНГОВІ ПІДХОДИ В ПРОМОЦІЇ СТАЛОГО ТУРИЗМУ - Васильців, Надія (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена дослідженням доцільності застосування маркетингових підходів та інструментів у промоції сталого туризму з метою досягнення цілей концепції сталого розвитку. Проаналізовано останні дослідження та публікації, які розкривають проблеми досягнення цілей сталого розвитку, ролі туристичної галузі у цьому процесі та сутності поняття сталого туризму, активізація якого відбувається під впливом викликів сьогодення та вимог суспільства. Авторкою сформовано основні переваги реалізації сталого туризму гравцями туристичної галузі. Проаналізовано результати останніх досліджень на предмет дотримання сталого туризму та ефективних практик у досягненні цілей сталого туризму усіма учасниками туристичної галузі. Наведено статистичні дані, які підтверджують необхідність впровадження та популяризації принципів сталого туризму за допомогою інструментів маркетингу. Авторкою згруповано основні ефективні маркетингові інструменти, які дадуть змогу повідомити про прихильність бізнесу до сталого розвитку і висвітлити його екологічні практики та ініціативи цільовим споживачам та суспільству загалом.