ПРОБЛЕМИ ІННОВАЦІЙНО-ІНВЕСТИЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ - Новик, Ірина (Економіка та суспільство, 2024)
У статті визначено поняття, цілі та ключові складові інноваційно-інвестиційного розвитку підприємств. Дано визначення інноваційно – інвестиційного розвитку підприємств. Охарактеризовано основні складові інноваційно – інвестиційного розвитку. Розглянуто цілі інноваційно – інвестиційного розвитку підприємств. Описано та детально проаналізовано низку проблем у сфері інноваційно-інвестиційного розвитку вітчизняних підприємств, що обмежує їх конкурентоспроможність як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Зокрема проблеми, пов’язані з нестачею фінансових ресурсів, висококваліфікованих кадрів, високими ризиками, низьким рівнем державної підтримки, законодавчо – правового регулювання та ін. Запропоновано напрями вирішення проблем інноваційно-інвестиційного розвитку підприємств в Україні.