ЗОВНІШНІ ТА ВНУТРІШНІ ЧИННИКИ ВПЛИВУ НА РІВЕНЬ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ - Омеко, Андрій (Економіка та суспільство, 2024)
У цій статті розглядаються ключові зовнішні та внутрішні чинники, які впливають на рівень ефективності управління підприємством, їх взаємозв’язок та те, як вони можуть бути оптимізовані для досягнення кращих результатів. Розуміння чинників та їхнього впливу дозволяє керівникам будувати ефективні стратегії розвитку. Для досягнення успіху організації необхідно постійно аналізувати зовнішнє середовище, оцінювати свої внутрішні ресурси та адаптуватися до змін. Баланс між реагуванням на зовнішні виклики та оптимізацією внутрішніх процесів є ключем для довгострокового успіху. Зовнішні чинники, такі як економічні умови, політична та правова стабільність, технологічний розвиток, соціокультурні зміни, конкуренція, створюють середовище, в якому функціонує підприємство. Внутрішні чинники, такі як організаційна структура, корпоративна культура та стратегічне планування, визначають здатність компанії до адаптації та розвитку.