МОДЕЛЮВАННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ УПРАВЛІННЯ ПРИБУТКОВІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ - Ілляшенко, Олена; Морар, Євген; Андрієнко , Артем (Економіка та суспільство, 2024)
У статті досліджено окремі аспекти управління прибутковістю підприємства. Розглянуто тенденції динаміки чистого прибутку та рентабельності підприємств будівельної галузі України. Доведено важливість моделювання бізнес-процесів управління прибутковістю підприємств будівельної галузі. Сформована система послідовний дій побудови ієрархічно сформованої системи загальних та функціональних цілей управління прибутковістю, яка дозволяє забезпечити узгоджену спрямованість управлінських впливів на всіх функціональних рівнях управління. З метою виділення головних бізнес-процесів та підпроцесів, відповідальних осіб, які беруть участь у формуванні рішень в процесі управління прибутковістю суб’єкта господарювання була створена діаграма у програмному продукті Ramus за стандартом IDEF0. Також визначені зв’язки та інформаційні потоки, що виникають під час реалізації завдань з управління прибутковістю підприємства.