ЕКОНОМІЧНЕ ЗНАЧЕННЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ ПІДТРИМКИ ПІДПРИЄМНИЦЬКИХ СТРУКТУР - Задачін, Денис (Економіка та суспільство, 2024)
У статті здійснено комплексний аналіз економічної ефективності використання програмного забезпечення для підтримки бізнес-процесів у малих та середніх підприємствах, зокрема в сфері логістики та транспортних послуг. Особливу увагу приділено впровадженню таких технологій, як системи управління ресурсами підприємства (ERP), управління відносинами з клієнтами (CRM), а також системи для управління проектами та фінансами. Зазначено, що ці технології сприяють оптимізації операційних процесів, підвищенню продуктивності праці, зниженню витрат та покращенню взаємодії між підрозділами. Дослідження розкриває важливість автоматизації бізнес-процесів для підвищення ефективності управлінських рішень, а також їхнього впливу на конкурентоспроможність підприємств в умовах цифрової трансформації. Стаття також аналізує переваги та обмеження застосування таких систем у малих та середніх підприємствах, а також вивчає вплив їх впровадження на довгострокову стабільність і розвиток компаній. У контексті цифрових змін, автори підкреслюють необхідність адаптації існуючих програмних рішень до нових технологічних викликів, таких як IoT та блокчейн. Окрім того, стаття висвітлює майбутні перспективи розвитку програмного забезпечення для бізнесу в умовах швидкої глобалізації та науково-технічного прогресу.