ВПЛИВ УКРАЇНСЬКОЇ КРИЗИ НА НАФТОГАЗОВИЙ РИНОК ЄВРОПИ - Турецький, Руслан (Економіка та суспільство, 2024)
У статті проведено порівняльний аналіз впливу української кризи на нафтовий та газовий сектор різних європейських країн. Вивчено економічні та політичні наслідки, що виникли в результаті енергетичної залежності від російських постачань, а також досліджено зміни в енергетичній політиці держав Європи. Основна увага приділена країнам, що найбільше залежать від імпорту енергоносіїв з Росії, а також їхнім стратегіям диверсифікації постачань та розвитку власних енергетичних ресурсів. Результати дослідження демонструють різну ступінь впливу кризи на національні економіки та окреслюють перспективи енергетичної безпеки Європи в умовах геополітичної нестабільності.