РЕАЛІЗАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЙ ТУРИСТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ІНДУСТРІЇ ТУРИЗМУ КАМ’ЯНЦЯ-ПОДІЛЬСЬКОГО: РОЗВИТОК В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ - Хоптяр, Андрій; Опря, Богдана (Економіка та суспільство, 2024)
Кам’янець-Подільський – місто з давніми традиціями туризму та гостинності. Уже не одне десятиліття до цієї туристичної перлини Поділля щороку приїздять сотні тисяч туристів. Дане дослідження присвячене аналізу актуального стану туристичної індустрії міста Кам`янець-Подільський в контексті реалізації технологій туристичної діяльності та туроперейтингу, зокрема туристичній відвідуваності міста в 2006-2023 рр., діяльності туристичних підприємств на території Кам`янця-Подільського, функціонуванню інформаційно-туристичних центрів, передовим технологіям просування та реалізації локального туристичного продукту. Туристична відвідуваність у зазначені роки характеризується кількома піковими періодами, коли до міста за рік приїздило понад 220-240 тис. туристів. Сьогодні на території міста діє понад 30 туристичних підприємств, головним чином, туристичних агенцій та бюро.