ОЦІНКА КАДРОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА: ВІД КЛАСИЧНИХ МОДЕЛЕЙ ДО СУЧАСНИХ ПІДХОДІВ УПРАВЛІННЯ - Посвалюк, Ольга (Економіка та суспільство, 2024)
Оцінка кадрового потенціалу підприємства є важливою складовою управлінського процесу, оскільки від її ефективності залежить здатність організації до адаптації, інновацій та забезпечення конкурентоспроможності. У статті розглядаються основні підходи та методи до оцінки кадрового потенціалу, зокрема, традиційні та сучасні підходи, які враховують як кількісні, так і якісні характеристики працівників. Акцентується увага на інтеграції інформаційних технологій та систем управління знаннями, що дозволяють підвищити точність і оперативність оцінки. У процесі аналізу розглядаються переваги та недоліки різних підходів, а також можливі тенденції розвитку в умовах глобалізації та цифровізації економіки. Тому, в умовах постійних змін на ринку праці сучасні підходи повинні бути більш гнучкими, орієнтованими на довгострокове планування, а також включати елементи адаптації до швидко змінюваних умов та ключовими факторами для забезпечення високої результативності та сталого розвитку організації в умовах сучасного бізнес-середовища.