ВАЛЮТНЕ РЕГУЛЮВАННЯ В УКРАЇНІ: СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Холодна, Юлія (Економіка та суспільство, 2024)
Доведено, що валютне регулювання є важливим елементом економічної політики країни. Акцентовано увагу на тому, що вітчизняний валютний ринок в значному ступені віддзеркалює основні тенденції та ситуацію в національній економіці, що цілком відповідає загальним світовим ознакам. Встановлено, що для реалізації процесу валютного регулювання та контролю, в країні використовується система, яка складається з відповідних засобів впливу – інструментів (як ринкових так і адміністративних). Акцентовано увагу на основних інструментах, які складають вітчизняну систему валютного регулювання та контролю. Проаналізовано сучасні тенденції її розвитку. Відзначено особливості регуляторних дій, які були впроваджені на валютному ринку в період воєнного стану. Сформовано перспективні напрями розвитку сфери валютного регулювання в країні.