СТРАТЕГІЧНІ ПРІОРИТЕТИ В ПРОЦЕСІ ЗАЛУЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙ ГРОМАДАМИ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Присяжна, Тетяна; Рожков , Олександр (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена важливим питанням в галузі місцевого самоврядування та розвитку об’єднаних територіальних громад. Процес інвестування є складним та комплексним питанням, що вимагає стратегічного підходу зі сторони органів місцевого самоврядування. Відповідно, визначення основних та найбільш вагомих факторів для залучення інвестицій в громади є необхідним кроком задля забезпечення високого рівня залучення інвестицій та полегшені роботи з інвестором за конкретними напрямами, більш ефективним розподілом ресурсів, що використовуються при роботі з інвестором. В статті було досліджено стратегії частини громад Житомирської області, що були оновлені відповідно до умов та викликів створених війною з російською федерацією. На основі досліджених стратегій було визначено чотири основних напрями за якими варто залучати інвестиції в громади Житомирської області.