КРИПТОВАЛЮТА В МІЖНАРОДНИХ РОЗРАХУНКАХ - Блинов, Владислав; Череп , Олександр (Економіка та суспільство, 2024)
Дослідження криптовалют у контексті міжнародних розрахунків є вкрай актуальною темою, здатною значно змінити майбутні підходи до глобальної торгівлі та фінансів. В умовах стрімкої цифровізації економіки та глобалізації міжнародної торгівлі криптовалюти мають потенціал кардинально змінити підходи до фінансових операцій, спростити транскордонні розрахунки, а також усунути існуючі бар’єри у міжнародній платіжній системі. Стаття спрямована на дослідження основних аспектів використання криптовалют у міжнародній торгівлі, їх переваг та недоліків у порівнянні з традиційними фінансовими системами, а також перспектив та ризиків їхнього подальшого поширення у глобальній економіці. У статті будуть проаналізовані особливості ринку криптовалют, а також особливості пірингових платіжних систем.