СТРУКТУРНО-ФУНКЦІОНАЛЬНІ ПЕРЕТВОРЕННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ У СФЕРІ ЕЛЕКТРОННОЇ КОМЕРЦІЇ - Щитов, Дмитро; Мормуль , Микола (Економіка та суспільство, 2024)
У статті розглядаються структурно-функціональні перетворення бізнес-процесів у сфері електронної комерції, які є ключовими для підвищення ефективності та конкурентоспроможності підприємств. Аналізуються основні виклики, з якими стикаються компанії, такі як неефективність існуючих процесів, відсутність інтеграції систем, низький рівень персоналізації, проблеми безпеки даних та висока конкуренція на ринку. Окрему увагу приділено технологічним рішенням, що сприяють автоматизації, інтеграції інформаційних систем, використанню аналітики даних та штучного інтелекту для оптимізації взаємодії з клієнтами. У статті також наголошується на важливості персоналізації послуг і товарів, орієнтуючись на індивідуальні потреби споживачів. Водночас акцент робиться на забезпеченні належного рівня кібербезпеки для збереження довіри клієнтів і захисту конфіденційної інформації. Пропонований комплексний підхід до вдосконалення бізнес-процесів дозволяє підприємствам успішно конкурувати у цифровому середовищі, підвищуючи свою ефективність і задовольняючи потреби споживачів.