РОЛЬ ПОДАТКОВИХ ПРЕФЕРЕНЦІЙ В СУЧАСНОМУ УПРАВЛІННІ ДОХОДАМИ ТА ПІДВИЩЕННІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Жиляков, Сергій (Економіка та суспільство, 2024)
У статті розглянуто сутність категорії податкових преференцій та обґрунтовано ефективність їх ролі в сучасному управлінні доходами в контексті отримання прибутку та забезпечення конкурентоспроможності підприємства. Обґрунтовано вплив державної податкової політики через пропонування податкових пільг та преференцій на результати управлінських рішень розподілу прибутку підприємств. Запропоновано практичну модель інвестицій в обладнання та доведено можливість монетизації податкових преференцій за рахунок прискореної амортизації основних засобів. Практична значущість результатів дослідження полягає в обґрунтуванні інвестицій в сучасне обладнання, прискорена амортизація якого через податкові преференції дозволяє отримати оборотні кошти та приймати ефективні рішення щодо управління доходами для підвищення конкурентоспроможності підприємства.