УПРАВЛІННЯ ПОТЕНЦІАЛОМ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА У ГЛОБАЛЬНОМУ СЕРЕДОВИЩІ - Дементьєв, Олександр; Калінкін, Андрій (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена проблемам управління потенціалом конкурентоспроможності підприємства у глобальному середовищі. Визначено сутність та мету управління потенціалом конкурентоспроможності підприємства у глобальному середовищі. Охарактеризовано особливості управління потенціалом конкурентоспроможності підприємства. Обґрунтовано комплексність оцінки потенціалу конкурентоспроможності підприємства через комплексний індикатор, складові якого залежать від специфіки діяльності підприємства та його стратегічних цілей. Сформовано процедуру дій для дієвого управління потенціалом конкурентоспроможності підприємства у глобальному середовищі, яка складається із восьми послідовних кроків. Окреслено доцільність прогнозування потенціалу конкурентоспроможності підприємства у глобальному середовищі.