ОБҐРУНТУВАННЯ НЕОБХІДНОСТІ ЗАПРОВАДЖЕННЯ ОЦІНЮВАННЯ ФІНАНСОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ І ТЕХНОЛОГІЙ - Кузнецова, Світлана; Строков, Євген; Кузнецов, Сергій (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена актуальним питанням запровадження оцінювання фінансових інструментів і технологій, що є критично важливим для забезпечення ефективного функціонування фінансового ринку. Метою статті є обґрунтування необхідності запровадження оцінювання фінансових інструментів і технологій для забезпечення економічної стабільності. Окреслено, що це дозволяє інвесторам, компаніям і регуляторам отримувати об’єктивну інформацію про ризики та перспективи інвестицій, що сприяє прийняттю обґрунтованих рішень. Досліджено, що в умовах швидкого розвитку фінансових технологій, оцінювання також допомагає виявити інновації, що можуть підвищити конкурентоспроможність, знизити витрати та підвищити ефективність фінансових процесів. Крім того, це сприяє прозорості ринку, запобіганню шахрайству і фінансовим кризам, забезпечуючи стабільність та розвиток економіки в цілому.