МЕХАНІЗМИ ЗМІЦНЕННЯ ТА ОСНОВНІ ФУНКЦІОНАЛЬНІ ЦІЛІ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Калінеску, Тетяна; Підмогильний, Сергій (Економіка та суспільство, 2024)
В статті доведено, що сучасні механізми зміцнення економічної безпеки підприємницької діяльності мають бути спрямовані на поглиблення, розвиток та усталення підприємництва, згуртування, консолідацію і об’єднання усіх інструментів та складових механізму. Означено, що механізм зміцнення економічної безпеки має бути зорієнтований на пріоритетні цілі підприємницької діяльності, а його корегування має відбуватись відповідно до зміни пріоритетів підприємницької діяльності на оперативному, тактичного та стратегічному рівні управління. Обґрунтовано, що на кожному рівні управління підприємницькою діяльністю може бути свій механізм зміцнення економічної безпеки, якому має відповідати набір показників, що оцінює рівень безпеки та результати досягнення передбачених функцій і завдань. Практична значимість отриманих результатів підтверджується апробацією запропонованих підходів в різних сферах підприємницької діяльності.