КОНЦЕПТУЛЬНЕ ПІДҐРУНТЯ І МЕТОДИЧНІ ПОЛОЖЕННЯ З АНАЛІЗУВАННЯ ЛОГІСТИЧНИХ ПРОЦЕСІВ ПІДПРИЄМСТВА - Камінська, Ірина; Каракулько, Олександр; Тарасюк, Аліна (Економіка та суспільство, 2024)
Статтю присвячено комплексному обґрунтуванню й удосконаленню концептуальних засад і методичних положень з аналізування логістичних процесів підприємства, адже такий аналіз слугує передумовою забезпечення ефективного управління логістичними процесами на підприємстві та інструментом пошуку адекватних напрямів підвищення ефективності реалізації таких процесів. Визначено атрибути (елементи) логістичного процесу підприємства. Систематизовано специфічні ознаки логістичного процесу підприємства. Виділено ключові логістичні процеси підприємства та встановлено відповідні їм основні логістичні операції. Розглянуто і систематизовано головні завдання аналізу логістичних процесів підприємства. Обґрунтовано напрями, принципи, методи, інформаційну основу, алгоритм та показники аналізу логістичних процесів підприємства.