ЕВОЛЮЦІЯ РОЛІ ФІНАНСОВИХ ІННОВАЦІЙ У ВИРІШЕННІ ВИКЛИКІВ ФІНАНСОВИХ РИНКІВ - Задворний, Юрій (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена аналізу еволюції ролі фінансових інновацій у вирішенні викликів, з якими стикаються сучасні фінансові ринки. У дослідженні розглядаються різні аспекти ролі фінансових інновацій, такі як впровадження новітніх технологій, включаючи блокчейн, штучний інтелект, мобільні платежі та краудфандинг, і їхній вплив на підвищення ефективності ринкових операцій, зниження ризиків та забезпечення стабільності фінансових систем. Особливу увагу приділено проблемам, які виникають у процесі впровадження інноваційних інструментів, та стратегічним підходам до їх подолання. Результати дослідження свідчать про те, що комплексне впровадження фінансових інновацій може стати ключовим фактором у забезпеченні конкурентоспроможності та адаптивності фінансових ринків до нових викликів глобальної економіки. Зокрема, аналіз світового досвіду підкреслює важливість інтеграції інноваційних підходів для стабілізації ринків та підвищення їхньої ефективності в умовах динамічних змін.