СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ЗЛИТТЯ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ВІЙНИ - Кисляк , Сергій (Економіка та суспільство, 2024)
У статті досліджуються сучасні тенденції злиття підприємств в умовах війни, зокрема на прикладі України. Розглянуто поняття злиття як один з напрямків реорганізації підприємства, а також переваги та недоліки його в умовах війни. Проаналізовано основні виклики та можливості, які виникають перед бізнесом в умовах політичної та економічної нестабільності. Визначено ключові фактори, що впливають на ринок злиттів, такі як підвищені ризики, зміни в законодавстві та потреба в адаптації бізнес-моделей. Закцентовано увагу на важливості M&A як інструменту для виживання і розвитку підприємств. Крім цього розглянуто стратегії, що дозволяють підприємствам ефективно діяти в кризових умовах, а також використати можливості для подальшого розвитку та зростання. Зазначено, що війна в Україні створює унікальні умови для ринку злиттів.