ВПЛИВ ЛОГІСТИЧНИХ ПРОЦЕСІВ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ УПРАВЛІННЯ ЗАПАСАМИ ПІДПРИЄМСТВА - Іпполітова, Інна; Білоцерківський, Олександр; Гудименко, Вячеслав (Економіка та суспільство, 2024)
В статті розглянуто теоретичні підходи щодо визначення сутності категорії «управління запасами підприємства» різними науковцями та зазначено відмінності, які вони вкладають в це визначення. Розглянуто, які системи управління запасами є найбільш розповсюдженими, зазначено їх сутність, переваги та недоліки використання. Обґрунтовано необхідність вибору оптимальної системи управління запасами для підприємства з метою підвищення ефективності його функціонування через призму логістичних процесів. Визначено особливості застосування різних систем управління запасами підприємства, що враховують логістичні процеси, їх переваги та потенційні можливості застосування. Запропоновано послідовність формування та вибору системи управління запасами підприємства з урахуванням логістичних процесів, від якого залежить можливість забезпечення узгодженого, ефективного та економічно доцільного функціонування підприємства.