СУЧАСНИЙ СТАН ЛОГІСТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ПРИКОРДОННИХ РЕГІОНІВ В УМОВАХ ВОЄННОГО ЧАСУ - Гнедіна, Катерина; Нагорний, Павло (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена дослідженню сучасного стану, визначенню тенденцій та перспектив розвитку логістичної інфраструктури прикордонних регіонів України в умовах воєнного часу. Визначено ключові негативні наслідки впливу повномасштабного російського вторгнення на стан вітчизняної логістичної галузі. Проведено діагностику сучасного стану логістичної інфраструктури прикордонних регіонів України в умовах воєнного часу та ідентифіковано основні проблеми, вразливості, потенційні загрози їх функціонуванню. Окреслено пріоритетні напрями розвитку транспортно-логістичних систем прикордонних регіонів з урахування їх специфіки та сучасних викликів. Визначено фактори, що впливають на рівень національної безпеки у межах функціонування логістичної інфраструктури прикордонних регіонів. Надано рекомендації щодо провадження державної політики задля сталого відновлення та розвитку логістичної галузі.