МАРКЕТИНГОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ПОВЕДІНКИ СПОЖИВАЧІВ LIFECELL CAMPUS НА РИНКУ МОБІЛЬНИХ ПОСЛУГ З МЕТОЮ ОБРАННЯ СТРАТЕГІЇ ПОЗИЦІОНУВАННЯ - Лозовська, Ганна; Значек, Рафаела; Брайко , Марина (Економіка та суспільство, 2024)
У сучасному світі відбувається перехід від індустріального до інформаційного суспільства, якому властивий революційний розвиток інформаційних ресурсів, що змінює систему організації та управління економікою взагалі й бізнесом зокрема. Це ставить перед підприємцями завдання пошуку нових напрямків діяльності, реорганізації бізнесу, прийняття стратегічних рішень. Одним з напрямів є розробка маркетингової стратегії, побудованої на результатах комплексних маркетингових досліджень. Високий стан невизначеності, військові дії в державі та зрілість ринку мобільного зв’язку призводять до підвищення ролі маркетингових досліджень при прийнятті стратегічних рішень. В роботі запропоновано фасетне структурування стратегій. Визначено, що для бізнесу, що не є лідером на зрілому висококонцентрованому ринку, доцільно втілювати компромісну стратегію. Наведено процес та результати маркетингового дослідження споживачів послуги Lifecell Campus. Отримані результати дозволили сформувати складові маркетингової стратегії та запропонували ключові риси стратегії позиціонування