КОНЦЕНТРАЦІЯ КАПІТАЛУ: СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ - Осецький, Валерій (Економіка та суспільство, 2024)
У статті розглядаються особливості та специфіка концентрації капіталу в умовах глобальної цифровізовізації суспільного розвитку. Розкрито сучасні тенденції концентрації капіталу. Проаналізовано статистичні дані, які відображають динаміку концентрації капіталу протягом останніх років. Аналізується міжнародний досвід здійснення регулювання процесів концентрації капіталу та розкриваються наслідки їх впливу в умовах глобалізації. Визначаються потенційні наслідки впливу державної політики у сфері концентрації капіталу на розвиток цифрових ринків. Зроблено висновок про те, що в Україні існує значний потенціал росту ринку після покращення безпекової ситуації, оскільки навіть в умовах війни ринок демонструє зростання як у кількісному, так і у вартісному параметрах. Вказано на те, що лише усунення безпекових загроз дозволить залучити іноземних інвесторів в економіку України та викличе зростання вартості угод у сфері концентрації капіталу.