ЛОГІСТИЧНИЙ СЕРВІС ЯК КОМПЛЕКС ОБ’ЄДНАНИХ ПОСЛУГ - Янковська, Вікторія; Кононов, Іван; Янковський, Сергій (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена розкриттю сутності поняття «логістичний сервіс», як комплексу об’єднаних послуг. Проаналізовано теоретичні підходи до визначення поняття з точки зору різних авторів; досліджено головне питання, яке вирішує логістика у процесі надання послуг споживачам - визначення оптимального співвідношення між витратами на обслуговування та досягненням ефекту від нього; визначені об’єкти логістичного сервісу; опрацьовано поняття «логістичний сервіс» як галузь наукових досліджень; досліджені основні завдання комплексного логістичного обслуговування та подальші перспективи розвитку. Доведено, що перспективними напрямками розвитку логістичного сервісу в Україні можна назвати: розвиток мультимодальних перевезень, впровадження нових технологій, розвиток логістичних парків, зростання e-commerce.