ЦІННІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД ДО УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВА - Бей, Ганна; Синиченко, Анжеліка (Економіка та суспільство, 2024)
У статті охарактеризовано сутність ціннісно-орієнтованого управління підприємством. Розроблена структурно-логічна схема зростання цінності підприємства, яка відображає взаємозв’язок між цілями зростання цінності підприємства, факторами, які забезпечують моделювання стратегічних альтернатив управління розвитком підприємства та стратегією зростання цінностей підприємства. Визначено основні етапи формування ціннісно-орієнтованого управління та особливості їх здійснення з урахуванням ключових факторів зовнішнього та внутрішнього середовища діяльності підприємства. Розроблена компонентна модель ціннісно-орієнтованого управління підприємством, особливість якої полягає в синергізації детермінантів ціннісно-орієнтованого управління на кожному етапі створення цінності підприємства з урахуванням його ресурсів, можливостей, здібностей та компетенцій.