УПРАВЛІННЯ ВАРТІСТЮ ПРИВАТНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Кудрицький, Євген (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена актуальним питанням управління вартістю підприємства. Досліджено та сформовано основні підходи до управління вартістю приватних підприємств з точки зору власника. Надано характеристику методам оцінки вартості, котрі представлені в національному стандарті України. Виділено основні методи, що використовуються українськими приватними підприємцями. Описано метод капіталізації як одного із ключових підходів в оцінці вартості підприємства, особливо в контексті ринкової економіки. Наведено фактори, що впливають на вартість підприємства. Визначено основні проблеми, з якими стикаються підприємства у процесі управління вартістю. Запропоновано можливі шляхи вирішення основних проблем, котрі є важливими для капіталізації економіки України та управління вартістю підприємства з точки зору власника.