ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ БЮДЖЕТІВ МАРКЕТИНГУ НА РИНКУ В2С E-COMMERCE - Свєтайло, Артур (Економіка та суспільство, 2024)
У статті розглянуто підходи до підвищення ефективності бюджетів маркетингу на ринку B2C продаж. Визначено, що в сучасних умовах розвитку електронної комерції важливо оптимізувати витрати на маркетингові заходи, для досягнення максимального значення показника ROI. Основною метою дослідження є аналізі сучасних методів планування та розподілу маркетингових бюджетів, а також виявленні найефективніших стратегій для залучення та утримання клієнтів. Досліджено сучасні інструменти та канали маркетингу, такі як контекстна реклама, SEO, SMM, email-маркетинг та програматик-реклама. Розглянуто особливості аналітики даних для оцінювання ефективності маркетингових заходів та прийняття рішень на основі отриманих даних. Досліджено принципи застосування різних маркетингових стратегій, що дозволяють оптимізувати витрати та підвищити результативність маркетингових заходів. Розглянуто особливості персоналізації контенту, автоматизації маркетингових процесів та використання штучного інтелекту для покращення таргетингу та взаємодії з клієнтами. Визначено тенденції розвитку ринку B2C e-commerce в контексті впливу нових технологій на маркетингові стратегії.