ВПЛИВ СТРАТЕГІЧНИХ ЗМІН НА ЕФЕКТИВНІСТЬ ЕНЕРГЕТИЧНИХ КОМПАНІЙ УКРАЇНИм - Павлій, Олександр (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена аналізу поточного стану енергетичного ринку України. Визначено стан та тенденції розвитку енергетичної системи України у довоєнний період. Встановлено законодавчі зміни та проведено аналіз аналітичних звітів щодо подальшого відновлення енергетичної галузі в України. Виявлення ключових енергетичних компаній на цьому ринку, які формують стратегію розвитку енергетичної системи України. Охарактеризовано основні напрями розвитку енергетичних компаній та їх сфери впливу. Узагальнено стратегічні напрями та цілі Національної енергетичної стратегії України до 2050 року. Проведено оцінку впливу стратегічних змін та визначено ключові фактори впровадження стратегічних змін. Розроблено рекомендації для підвищення ефективності управління стратегічними змінами на енергетичних компаніях України.