АНАЛІЗ РИЗИКІВ І ВРАЗЛИВОСТЕЙ У ФІНАНСОВІЙ СТІЙКОСТІ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД - Височин, Андрій; Височин, Дмитро; Щербак, Іван (Економіка та суспільство, 2024)
У цій статті проводиться аналіз цих ризиків і вразливостей, наголошується на їхній актуальності в сучасному економічному середовищі, яке стає щоразу волатильнішим. Метою цього дослідження є визначення та оцінка основних ризиків і вразливостей, що впливають на фінансову стійкість територіальних громад. Результати дослідження свідчать про складний взаємовплив зовнішніх і внутрішніх чинників, що сприяють фінансовій нестабільності. Отримані в результаті аналізу висновки свідчать про необхідність проактивного та адаптивного підходу до управління фінансовими ризиками в територіальних громадах. Дослідження показало, що сприяння міжурядовому співробітництву та використання технологічних інновацій може суттєво зменшити ризики та підвищити фінансову стабільність.